13.12.06

Political correctness în puţa goală

Vară tîrzie. August arzător. Staţiunea 2 Mai. România.
Pe plaja umblă într-o dulce alandală, poetic vorbind, nudişti şi nudiste. Persoane de toate vîrstele, cu tenuri diferite şi cu preocupări cosmetice dintre cele mai diverse.
Familia X este una de intelectuali. El e profesor universitar la facultatea de psihologie, sau, oricum, un domeniu care studiază comportamentul oamenilor. Ea e lector la facultatea de filologie. El e un bărbat de peste 40 de ani, cu un schelet bine acoperit de carne. Ea e cu cîţiva ani mai mică, are mare succes la studenţi, este blondă şi nudistă.
Domnul şi doamna X stau întinşi lejer pe cearşaf şi discută, fără a se feri foarte mult de urechile şi privirile celorlalţi nudşti, chestiuni de bucătărie internă din lumea academică. Soarele arzător de august, dar cu raze un pic mai roşiatice decît cele de iulie, le mîngîie trupurile bronzate foarte uniform.
La un moment dat, doamna X întrerupe discuţia.
- Uite-i pe Y-greculesti. Se plimbă pe malul mării.
Familia Y este şi ea una academică, intelectuală. Vin de ani de zile la 2 Mai. În timpul anului universitar se mai vizitează, din timp în timp, cu familia X. Acum, ţinîndu-se de mînă, Y-uleştii îşi plimbă gleznele prin valurile calde ale mării de după amiază.
Soţii X se ridică de pe cearşaf şi se îndreaptă precum Adam şi Eva către soţii Y.
- Oh! Ce surpriză plăcută, spune doamna X, atunci cînd îşi dă seama că se află la o distanţă de la care poate fi auzită. Nu ştiam că sunteţi la 2 Mai în această perioadă.
Cele două cupluri nude trec mai apoi la politeţuri.
Domnul X strînge şi scutură cu putere mîna domnului Y. Doamna X o îmbrăţişează şi o sărută pe doamna Y. Apoi domnul X face o plecăciune graţioasă în faţa doamnei Y, îi ia mîna şi o sărută elegant, cam la nivelul sînilor ei goi. Un gest la fel de reverenţios face şi domnul Y către doamna X.
- Ce mai faceţi?
După o scurtă discuţie introductivă, cele două cupluri pornesc împreună pe malul mării.
Mai încolo vor vorbi despre probleme curente ale vieţii academice, iar cînd se va face seară şi mai rece, se vor întoarce la gazde, să îşi ia costumele de baie.

1 Comments:

At 11:17 p.m., Anonymous Anonim said...

nudismul e la moda....dar vai de cei ce sufletul golit il au...oricite haine de firma ar avea pe ei...

 

Trimiteți un comentariu

<< Home