29.1.07

Mărţişoare musculoase

Într-un mic oraş de provincie, unde fiecare se ştie cu fiecare, un eveniment este un eveniment. Vine trenul. Eveniment. Trece o coloană oficială. Eveniment. Un beţiv face teoria democraţiei comparate la ieşirea din piaţă. Eveniment. Calcă primarul într-o baltă la inaugurarea unui monument proiectat de un artist local. Eveniment. Ei bine, ce poate fi, într-un mic oraş de provincie, un spectacol se strip-tease masculin în premieră? Mega eveniment!

Vine o trupă de dansatori fondată tot într-un oraş mai mare, tot de provincie. Vestea face ca bărbaţii urbei, în majoritate conservatori, muncitori şi pudici, să se simtă un pic ameninţaţi şi să taie lemne cu mai multă ciudă, chiar dacă e primăvară. Femeile simt în aer, adierea plăcută a noutăţii. Iar o reclamă meşteşugită la radioul local, "mărţişoare musculoase pentru femei curajoase" parcă le face pe liceene şi pe tinerele doamne să le placă pînă şi rubrica de ştiri locale.

Se pun în vînzare bilete la spectacol, dar nimeni nu se îmbulzeşte. Există însă, din fericire, un telefon la care se pot rezerva locuri. Acesta sună neîntrerupt pînă cînd biletelese epuizează cu vreo două zile înainte de spectacol. Umblă vorba, venită se pare dintr-un alt oraş de provincie, că băieţii aştia musculoşi sunt încă în curs de afirmare, aşa că fac full-monty, adică se dezbracă complet.
"Simfonie de hormoni, strigăte, urlete, tipe surescitate, muzică, băieţi cu multe ore de tras la fiare, lumini, vacarm", nota următorul număr al gazetei locale, cu prima şi ultima pagină color.

Primele strigăte în sala întunecată a clubului se aud chiar înainte de începerea reprezentaţiei. Doamnele şi domnişoarele îşi fac curaj cu băuturi de la vermut în sus. Într-un oraş de provincie, unde toată lumea se ştie cu toată lumea, îţi trebuie curaj ca să mergi la un spectacol de strip-tease masculin. Pentru că a doua zi, toată urbea ştie: "Uite-o pe aia, ai văzut ce a făcut aseară? - Da, fato, ce nebună", vor fi discutat a doua zi unele dintre participantele la spectacol. Noroc că băieţii de la trupă au interzis accesul bărbaţilor în sală pe perioada show-ului. O condiţie în măsură să mai diminueze stresul tuturor.

Băieţii din formaţia de strip-tease ştiu că se află într-un oraş de provincie, aşa că au curaj. Intră dezinvolt pe ringul de dans, satisfac în diverse maniere dorinţele voyeuriste ale audienţei. Prestează dansuri într-o atmosferă muzicală bazată pe ritm. Trec apoi pe scări, pe scaune, pe mese, în braţele spectatoarelor, călare pe spectatoare. Le iau în braţe şi pun, coregrafic, lucrurile la punct.

La început domnişoarele şi doamnele îşi bagă timide capul între umeri dar vermuturile şi lichiorurile foarte dulci, acompaniate de trupuri adonisiace şi ritmuri tribale le fac să revină la o poziţie mai receptivă. Totul se dezlănţuie, băieţii dansatori mai renunţă din cînd în cînd, cu timiditate, la chiloţi. Timpanele sunt zdrenţe, simţurile clocotesc iar barmanii şi picolii, singurii bărbaţi din sală, uită să mai ducă băuturile la mese atunci cînd îşi văd vecinele de bloc, cu care se saluta ziua respectuos, cu cîte un musculos gol şi languros în braţe.

Spectacolul se termină totuşi la un moment dat, că e tîrziu. Băieţii de la strip-tease se retrag în magazia de materiale a clubului. Se îmbracă în haine de discotecă şi revin în sală pentru petrecerea de după spectacol cu un grup de tinere de la grupul şcolar industrial din localitate.

Între timp se aprind luminile. Soţii şi prietenii spectatoarelor au voie acum, după miezul nopţii, să intre în sală. Şi să bea o bere.

1 Comments:

At 6:15 p.m., Blogger Unknown said...

Destul de obiectiv... si de sec...

 

Trimiteți un comentariu

<< Home